שאלות ותשובות

ישנם כמה סימנים המעידים על הצורך במעבר לבית אבות: ירידה תפקודית: הקשיש הינו עצמאי, זקוק לעזרה בהליכה, סובל מאי שליטה על הסוגרים וצורך מתמיד במעקב אחר יציאות. ירידה קוגניטיבית: אם הקשיש אינו מתמצא בסביבתו, שוכח מטלות בסיסיות שעליו לעשות, הולך לאיבוד או שאינו מזהה פריטים ואנשים בסביבתו. היגיינה אישית: אם הקשיש לעזרה ברחצה, מקלחת או בלבוש או אם הוא נמנע משמירה על ההיגיינה האישית. מחלות לב וכלי דם: אם הקשיש חולה לב מורכב הסובל מהתקפים שכיחים אינו מאוזן ובעל תפקוד ירוד מאוד של הלב. סכנת חיים: אם הקשיש סובל ממחלות כרוניות המתאפיינות מהתקפים פתאומיים: אפילפסיה ,אסתמה נפילות חוזרות. בדידות: אם הקשיש סובל מאוד מבדידות ומחפש חברה קשרים חברתיים.
כלל המאושפזים במוסד סיעודי המקבלים סיוע במימון ממשרד הבריאות (אשפוז קוד) זכאים למימון של הוצאות פינוי מהמוסד הסיעודי לבית החולים על ידי המוסד בו הם מאושפזים.*במידה והמטופל חולה אונקולוגי ויש הצדקה רפואית לנסיעה לבית החולים זכאים המטופלים להשתתפות של 50% מטעם קופת החולים.
ההבדל המרכזי בין שתי אופציות הדיור נעוץ ברמה התפקודית המאפיינת את ההתנהלות השגרתית של בני הגיל הזהב החיים בכל אחת מהמסגרות. דיור מוגן הוא עבור אוכלוסיה בעלת תפקוד עצמאי לחלוטין שלא זקוקה לכל עזרה סיעודית לעומת בתי אבות בגלגולם קמו במטרה לתת מענה לקשישים שכן זקוקים לליווי סיעודי בפעולות שגרתיות כמו שכיבה, לבוש, רחצה הליכה ועוד..
התשובה לשאלה זו היא מאוד אישית ותלויה במצב הפרטני. באופן כללי, כאשר המשפחה מזהה ירידה מהותית באיכות חייו של הקשיש בלי יכולת מעשית של המשפחה לתת לכך מענה (וזה טבעי ומענה אמיתי הוא בידי אנשי מקצוע!), אז בהחלט יתכן ומעבר לבית אבות או מוסד סיעודי הוא הפתרון הנכון אשר יאפשר לקשיש איכות חיים טובה ומכובדת יותר.
שאלה מצוינת ולא פשוטה עבור רבים מאוד בישראל. פרמטרים טכניים המהווים חלק חשוב בהחלטה על בית האבות המתאים הם: שתנאי ותשתיות בית האבות / המוסד הסיעודי מתאימים לקשיש מבחינת צרכיו. עלות בית האבות, עם או ללא אפשרויות מימון חיצוניות, מתאימה לתקציב המשפחה. שמיקום בית האבות מאפשר הגעה נוחה ושוטפת לבני המשפחה. מעבר לכך, חשוב לבחור בית אבות אמין, מפוקח כהלכה ואשר פועל במקצועיות, איכות וכבוד בכל היבט ובעיקר בהתנהלות הישירה מול הדיירים.
זהו נושא מעט סבוך ומורכב לעיתים, למרבה הצער. ניתן לקבל מימון מהמדינה ו/או קופות החולים לשהייה בבית אבות סיעודי, אך לא בכל מקרה ובמקרים רבים התהליך הבירוקרטי מול המוסדות הינו ארוך. אצלנו במקום בלב נעשה תמיד הכל כדי לסייע לכם להשיג את מלוא הזכויות להם הקשיש זכאי. קשישים עצמאיים ומתפקדים אינם זכאים למימון ממשלתי או מטעם קופ”ח. קשישים המוגדרים תשושים מקבלים סיוע כספי ממשלתי מסוים, בתנאי שהמשפחה עומדת בתנאי ההכנסה ובהתאם להחלטות הרשות המקומית הרלוונטית. קשישים סיעודיים ותשושי נפש זכאים למימון משרד הבריאות, תלוי במבחן הכנסה למשפחה. נכי צה”ל ומשפחות שכולות עשויים להיות זכאים לסיוע כספי מטעם משרד הביטחון.
נשים מגיל 62. גברים מגיל 67. בגילאים מוקדמים יותר לרוב יידרש מימון מלא של המשפחה. מטופלים סיעודיים / תשושים / תשושי נפש צעירים יכולים לקבל מימון ממשלתי לאחר ועדת חריגים מטעם הגופים הממשלתיים הרלוונטיים.
דילוג לתוכן